Leuk dat je even op mijn blog komt kijken! Ik probeer regelmatig nieuwe kaartjes en andere creaties te plaatsen.

Ik zou het érg leuk vinden als je een berichtje achter laat en als je volger wordt van mijn blog.vrijdag 31 augustus 2012

Kaartwereld van Post NL.....

Laatst  werd ik benaderd door Helena Janssen, werkzaam bij Post.NL. Zij is bezig om de site www.kaartwereld.nl van Post NL te promoten. In de zomermaanden worden er altijd veel kaartjes verstuurd en in deze periode zijn ook veel mensen jarig. Ze vroeg of ze een gast artikel voor mijn blog mocht schrijven omdat ik ook kaartjes maak. Vond het wel een leuk idee.  Hier dan het artikel:
3 tips voor het kaarten maken
1. Maak een ATCWil je wel eens andere kaarten maken dan verjaardagskaarten, geboortekaartjes of verhuiskaarten? Verdiep je dan eens in het maken van een ATC (Artist Trading Card). Een ATC is een kaartje van 6,4 x 8,9 cm die bewerkt kan worden met alle denkbare technieken en materialen. Daarna wordt het kaartje aan de achterkant voorzien van de naam van de maker, een titel, een datum en soms een serienummer. Het is vaak zo dat er een aantal op elkaar gelijkende kaartjes gemaakt wordt en met het serienummer geef je dan aan uit hoeveel kaartjes de serie bestaat. De bedoeling van ATC’s is dat je ze ruilt, ze mogen niet verkocht worden! Door het kleine formaat zijn deze kaarten snel(ler) te maken en is het een uitdaging om een creatief ontwerp te maken.

2. Accesoires kopen
Kaarten maken kan al snel een dure hobby worden. In plaats van alle dure (en kwaliteits) spullen bij de hobbywinkel te kopen kan je ook een mooie kaart maken met goedkoper materiaal. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Action, Zeeman, Wibra of andere goedkope winkels voor de basisonderdelen zoals lint, scharen, kralen, papier, tape, draad, stickers en lijm. Deze winkels hebben vaak veel knutselspullen voor niet al te veel geld. De speciale accessoires kan je het beste in en (online) hobbywinkel kopen, die verkopen een hogere kwaliteit.

3. Inspiratie opdoen
Op internet is enorm veel inspiratie op te doen. Er zijn heel veel websites te vinden van anderen die kaarten maken. Op de websites van anderen kan je heel erg goed de mogelijkheden zien die er zijn op het gebied van het maken van kaarten. Om niet altijd op dezelfde websites te kijken zijn er ook andere websites waar je inspiratie op kan doen over stijl, sfeer en presentatiemogelijkheden. Op websites als weheartit.com, pinterest.com en Google afbeeldingen kan je creatieve, indrukwekkende, mooie en soms aparte afbeeldingen vinden. Wie weet zit er een afbeelding bij die je inspiratie geeft voor een volgende kaart!


Liefs,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je even bent komen kijken en een berichtje achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...